Slimme Energie

Twee elektrische auto’s. Een wereldwijde boodschap.

Een familie op twee werelddelen samengebracht in een reis van 600 kilometer. Bekijk waarom wij optimistisch zijn over de toekomst van e-mobiliteit.

Onze innovaties op het gebied van batterijmaterialen voor elektrische auto’s zijn erop gericht vanaf 2025 een verdubbeling mogelijk te maken in het bereik van middenklasse auto’s van 300 naar 600 km met een enkele batterijlading. Batterijen worden de helft kleiner en hun levensduur wordt verlengd. Het fijne is dat bestuurders binnen een kwartier op een volle batterij kunnen rekenen – niet langer dan de tijd om een kop koffie te drinken. Er kunnen tot wel 5 tot 10 miljoen volledig elektrische auto’s worden geproduceerd in 2025. De innovaties van BASF op het gebied van batterijmaterialen zullen in veel van deze elektrische auto’s terug te vinden zijn.

Wij stimuleren de toekomst van e-mobiliteit

600km
op een enkele oplading voor een middenklasse auto
50%
Halvering van batterijformaat
15minuten
Oplaadtijd

Waar brengen onze batterijmaterialen u naartoe?

Door chemie ontwikkelen en introduceren onze wetenschappers constant duurzame oplossingen voor enkele van de grote wereldwijde uitdagingen. Wij geloven dat de continue ontwikkeling van technologie voor geavanceerde uitstootbeheersing en de toenemende vraag naar elektrische auto’s bijdragen aan een verlaging van emissies en verbetering van de luchtkwaliteit op wereldwijde schaal.

Minder uitstoot maakt onze wereld een betere plek om op te leven doordatde luchtvervuiling in binnensteden afneemt, wat een positief effect heeft op de volksgezondheid.

Milieugerichte regelgeving door Europese, Chinese en andere regeringen over de hele wereld, zullen de belangrijkste drijfveer voor industriële groei blijven. We zijn ervan overtuigd dat deze voorschriften, samen met onze ervaringen met betrekking tot het creëren van unieke gepatenteerde oplossingen voor schonere lucht, ons zullen helpen bij het aanpakken van een aantal van de moderne uitdagingen op het gebied van de klimaatverandering waar onze maatschappij vandaag de dag mee geconfronteerd wordt.“

Jay Yang

Jay Yang

Vice President Batterijmaterialen, Asia Pacific, Shanghai, BASF (China) Company Ltd.

Neem een kijkje achter de schermen van onze rapportage over een echt Chinees-Amerikaans gezin.

Grootvader Ker is een gepensioneerde technicus die in Shanghai woont. Zijn zoon Richard en kleindochter Torrey wonen in de VS en gaan binnenkort verhuizen van San Francisco naar Los Angeles. Daarom willen vader Richard en grootvader Ker een optimistische boodschap sturen naar de ongeruste kleine Torrey.

Zij besluiten een aanmoedigingsboodschap te schrijven binnen de steden Los Angeles en Shanghai, waarbij zij niets anders gebruiken dan hun elektrische voertuigen en GPS-trackingtechnologie. In de film worden zowel Richard als Ker gevolgd op hun autoreis door hun respectievelijke steden. De gecombineerde afstand van deze twee reizen bedraagt 600 km. Dit is de afstand die een elektrische auto uit de middenklasse in 2025 met een enkele laadbeurt zal kunnen afleggen. Met behulp van GPS-technologie brengen wij de gevolgde reisroute in kaart terwijl zij door de steden rijden en een optimistische boodschap ‘schrijven’ op de kaart als geschenk van Ker en Richard aan Torrey: “Blijf optimistisch”

Diepere blik op onderzoek naar batterijmaterialen

Voor de productie van kleine testbatterijen giet een labtechnicicus het pastamateriaal voor de kathode op aluminiumfolie. De gegoten film wordt vervolgens gedroogd en samengeperst. Dit wordt later de kathode, de pluspool van een lithium-ionbatterij.
Beeld van een rasterelektronenmicroscoop van lithium-nikkeloxide, een component van kathodematerialen voor high-performance lithium-ionbatterijen.
Een labtechnicus meet de dikte van een elektrode na samenpersing. Door samenpersing neemt de mechanische stabiliteit van de elektrode toe en wordt deze tevens gehomogeniseerd. Ook het energiegehalte neemt toe.
Beeld van een rasterelektronenmicroscoop van kathodemateriaal: Het verschillende formaat van de individuele bolletjes resulteert in een zeer compacte samenpersing van de bolletjes in de kathode. Een zeer compacte samenpersing resulteert in een hoge energiedichtheid. Dit is het eerste vereiste voor een groter rijbereik van elektrische auto’s.
Een labtechnicus zet een kleine testbatterij in elkaar in een handschoenenkast met een droge en zuurstofvrije atmosfeer. Via dergelijke testbatterijen kan de kwaliteit worden onderzocht van de kathodematerialen die in het laboratorium worden vervaardigd.
Langdurig onderzoek van kleine testbatterijen onder zorgvuldig beheerste temperatuursomstandigheden: deze kleine testbatterijen leveren al zeer nauwkeurige gegevens op voor de evaluatie van de prestaties gedurende de complete levensduur van de batterij in een elektrische auto.
Beeld van een rasterelektronenmicroscoop van kathodemateriaal: Het poreuze oppervlak van de deeltjes speelt een doorslaggevende rol bij het mogelijk maken van toekomstige technologieën voor het snel opladen van elektrische voertuigen.
De atoomkrachtmicroscoop, een analytische methode voor het onderzoeken van oppervlakken, kan worden gebruikt voor het onderzoeken van verouderingsprocessen in batterijcellen die optreden tijdens opladen en ontladen. Deze informatie helpt onze onderzoekers efficiëntere materialen te ontwikkelen. De complete analyse vindt plaats in een handschoenenkastje (links) met een droge en zuurstofvrije atmosfeer.

Ik ben heel erg trots op ons brede netwerk van universiteiten en onderzoeksinstituten. Onze wetenschapspartners helpen ons om nieuwe concepten te ontdekken voor de volgende generatie batterijmaterialen.“

Dr. Andreas Fischer

Dr. Andreas Fischer

Hoofd Onderzoek Batterijmaterialen, Ludwigshafen, BASF SE

Vanuit mijn perspectief, zijn onze klanten en hun specifieke behoeftes de sleutel tot ons succes. Dankzij onze vertrouwensvolle relatie, zijn wij namelijk in staat om met en voor hen op maat gemaakte kathodematerialen te ontwikkelen.“

Dr. Markus Hoelzle

Dr. Markus Hoelzle

Hoofd Productontwikkeling Batterijmaterialen, Ludwigshafen, BASF SE

Dagelijks contact met onze belangrijkste klanten in Korea en Japan stelt ons in staat om een beter inzicht te krijgen in hun behoeften en om innovatieve technologieën te ontwikkelen waarmee we de kwaliteit van de lucht die we inademen kunnen verbeteren.“

Yohko Tomota

Yohko Tomota

Deskundige R&D, Laboratorium Batterijmaterialen, Amagasaki, BASF Japan Ltd.

Bij BASF richten we ons op de continue verbetering van onze productiviteit en kwalitenl. We zijn trots op onze toonaangevende oplossingen voor procestechnologieën en we hebben vertrouwen in ons vermogen om onze productiecapaciteit in de toekomst uit te breiden.“

Yuji Ueda

Yuji Ueda

Vice President, Productie van BASF TODA Batterijmaterialen en Locatiemanager van de Onoda Site, BASF TODA Batterijmaterialen LLC

We innoveren om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzamere oplossingen uit de samenleving. Door actieve sturing van ons portfolio versnellen we de ontwikkeling van duurzame batterijmaterialen. Vanuit mijn oogpunt ondersteunt dit mobiliteit op een milieuvriendelijkere manier.“

Dr. Dirk Voeste

Dr. Dirk Voeste

Head of Sustainability Strategy, Ludwigshafen, BASF SE

Related Content

Ontwikkeling van batterijen die de toekomst bepalen

Het verbeteren van batterijprestaties is de drijfveer voor onderzoekers van het BASF-onderzoekslab voor batterijmaterialen in Amagasaki, Japan.

Betere prestatie, lagere uitstoot

De prijs voor verhoogde mobiliteit is hogere uitstoot. Aangezien mensen zich op de korte termijn niet minder gaan verplaatsen, kan chemie ons helpen om op een schonere manier van a naar b te komen.

Tijd om van richting te veranderen

Mobiliteit in de 21ste eeuw vraagt om innovatie. Ontdek steden en technologieën die laten zien hoe je één van de uitdagingen van de eeuw aangaat.